ACTIVITĂȚI

STEaM / Robotica

Atelier destinat grupelor 6-7 ani / 8-10 ani / 11-13 ani.

STEaM (Science, Technology, Engineering, Arts & Math) powered by SCOALA IT, Robotica si Programare

În fiecare an, la Caro Summer Camp, atelierele de robotică îi ajută pe copii să învețe programare dar și să controleze roboți educaționali. Anul acesta atelierele de robotică și programare primesc o extindere importantă, participanții urmând a lucra pe proiecte care implică și noțiuni de matematică, inginerie, știință și tehnologie. Lucrăm cu multe materiale dar programăm și roboți, construim și învățăm, ne distrăm și împărtășim informații noi7

Habla Espanol - Workshop de inițiere în limba spaniolă, susținut de Institutul CERVANTES

Atelier destinat grupelor 6-7 ani / 8-10 ani / 11-13 ani.

Institutul Cervantes oferă patru ateliere de lucru de o săptămână:

– Atelier de fotografie  – modul II

– Atelier de gătit (fără foc) – modul IV

– Atelier de teatru – modul VI

– Atelier de art&craft – modul VIII

Atelierele se desfășoară în principal în limba spaniolă, urmând metodologia
de învățare integrată a conținutului și a limbilor străine, așa că sunt
concepute pentru a primi copii de diferite niveluri.

6-7 ani / 8-10 ani / 11-13 ani.

Dezvoltare personala

Atelier destinat grupelor 6-7 ani / 8-10 ani / 11-13 ani.

“Copiii merită toată atenția noastră”
Atelierul este menit să dezvolte stima de sine prin recunoașterea calităților proprii, valorificarea lor, dezvoltarea gândirii pozitive, îmbunătățirea imaginii de sine, acceptarea greșelilor și transformarea lor în oportunități de învățare.
Avem în vedere și dezvoltarea calităților conversaționale (ascultare activă, începerea, menținerea și finalizarea unei conversații, tratarea altor persoane cu respect, formule de politețe, iertarea, comunicarea nonverbală și limbajul corporal), dezvoltarea abilităților de socializare (capacitatea de a-și aștepta rândul la activitățile de grup, cum invităm un alt copil la joacă, acceptarea criticilor, oferirea de complimente, dezvoltarea modalităților de reglare emoțională: identificarea și înțelegerea propriilor emoții, dezvoltarea autocontrolului, controlul furiei și al altor emoții negative, relaxarea, gestionarea emoțiilor).

FloorBall

Atelier destinat grupei 6-7 ani / 8-10 ani / 11-13 ani.

Floorball este un sport de echipa nou si interesant, care atrage din ce în ce mai mulţi oameni din întreaga lume. Rădăcinile floorball-lui sunt răspândite pe întreg globul. În America de Nord şi Anglia floorhockey a evoluat de la hochei pe gheaţă şi în Australia hocheiul s-a transformat în floorball. In Suedia la sfârşitul anilor 1970, jocul floorball a fost pentru prima data dezvoltat si practicat sub un anumit regulament. Pe 1983 apare primul regulament oficial de joc si astfel, floorball-ul modern face primul pas pentru a deveni un sport organizat. Din 2008 Comitetul Olimpic International (IOC) a acordat recunoastere provizorie Federatiei Internationale de Floorball.

 

Teatru

Atelier destinat grupelor 6-7 ani / 8-10 ani / 11-13 ani.

În cadrul atelierului de teatru ne propunem să desfasuram exerciţii relaxante şi amuzante specifice actoriei. Vom aborda teatrul ca formă de artă, vom face exerciţii de improvizaţie şi vom folosi tehnici din teatru pentru a ne putea cunoaşte mai bine şi pentru a ne fi de folos în viaţa de zi cu zi.

Programul urmăreşte dezvoltarea creativităţii, spontaneităţii şi a capacităţii de a face faţă unor situaţii inedite. Cu ajutorul atelierului de teatru, copiii îşi vor dezvolta limbajul şi memoria, îşi vor exprima personalitatea, învăţând să-şi controleze emoţiile.

Aşa cum ştim, la vârsta copilăriei, cei mici sunt autentici, au puterea de a crede iar imaginaţia lor este la cote maxime. Fiecare copil va participa la activităţile de grup atât în calitate de vorbitor, cât şi în calitate de auditor. Copiii vor fi îndemnaţi să realizeze lucrări practice inspirate din lumea poveştilor. Metodele de lucru folosite au ca suport jocul, ludicul – metoda ideală pentru a împărtăşi cunoştinţe copiilor.

Inot

Atelier destinat grupelor 6-7 ani / 8-10 ani / 11-13 ani.

Inotul stimuleaza dezvoltarea unui corp armonios, unei minti echilibrate, stimuleaza ambitia si aduce disciplina. Cursurile noastre contribuie la dezvoltarea functiilor cognitive, a atentiei si nu in ultimul rand la cresterea increderii de sine.

                Orele de inot se vor desfasura la World Class, in incinta Hotelului Caro. World Class defineste standardele de excelenta in domeniul sportului si relaxarii, punand la dispozitia celor mici o piscina acoperita si o zona de relaxare pe terasa exterioara.

                Dorim ca orele de sport sa fie un motiv de bucurie pentru copii si un ajutor real in viata.

Creative board gaming

Jocurile pe care le propunem în acest atelier sunt cele clasice, cu tablă, piese și diverse imagini interesante.  

Cei mici:
  * vor fi îndrumati în a înțelege regulile jocurilor
  * își vor dezvolta gândirea, capacitatea de concentrare, imaginația, memoria, comunicarea, viziunea în spațiu, dexteritatea, spiritul de echipă și de fair play
  * vor deveni mai încrezatori în forțele proprii
  * se vor distra de minune
  * vor învăta lucruri noi
  * își vor descoperi și testa limitele
  * vor lucra în echipă
  * vor socializa între ei, departe de dispozitive electronice

Parkour

Atelier destinat grupelor 8-10 ani / 11-13 ani.

Parkour-ul este o disciplină fizică, inspirată de mișcarea corpului omenesc. Se concentrează pe mișcarea eficientă, neîntreruptă înainte, peste, pe sub, în jurul și prin obstacole (atât naturale cât și artificiale) într-un anume mediu înconjurător.
Practicanții acestei discipline se numesc traceur -i la masculin și traceuse-re la feminin.
Parkour este considerat un sport dar este și o arta a vieții de zi cu zi, care reiese din faptul că nu există competiție, fiecare traceur/traceuse având propriul stilul!

 

Escalada

Atelier destinat grupelor 6-7 ani.

„Antidot” la sedentarismul generaţiilor prezente, sportul oferă o alternativă sănătoasă şi interactivă la timpul petrecut în faţa televizorului sau calculatorului.  Sportul  înseamnă sănătate, educaţie, socializare şi relaxare. Pentru acest curs am construit un panou de escaladă, unde copiii învață să-și înfrunte propriile temeri, să depășească bariere mentale, fizice și emoționale,  să treacă peste limitarile auto-impuse.

Șah

Atelier destinat grupelor 6-7 ani.

Cum ar fi să descoperim jocul de șah din interior, pășind cu atenție pe câmpuri albe și negre? Obiectivul principal al atelierului de dezvoltare personală prin şah este valorificarea potențialului creativ al copiilor prin activități menite să stimuleze spiritul ludic al acestora precum: jocuri de rol, exerciții de comunicare, desen, povești.

Suportul creativ al întâlnirilor este menit să faciliteze conștientizarea unor teme precum: motivația, voința, încrederea, empatia, comunicarea, atenția. Se urmărește conturarea unei atmosfere calde care să favorizeze comunicarea onestă și deschisă. Copiii pot adresa întrebări și pot propune teme de discuție în funcție de interesele lor. Vor fi stabilite teme pentru fiecare întâlnire, încurajându-se în primul rând exprimarea liberă a celor implicați.

Cooking

Atelier destinat grupelor 6-7 ani / 8-10 ani / 11-13 ani.

Atelierul de Cooking încurajează copiii să descopere arta culinară şi un stil de viaţă sănătos, să experimenteze gusturi, ingrediente şi arome noi. Aici, spunem poveşti despre bucuria gustului, extazul papilelor şi exaltarea simţurilor. Alături de un chef pasionat, cei mici vor învăţa despre legume şi fructe şi vor deprinde tehnici pentru o alimentaţie benefică pentru corp şi minte.

Cursurile vor avea loc în bucătăria tradiţională dar şi în aer liber, într-un spaţiu neconvenţional, în mijlocul naturii. Fiecare atelier va avea o tematică diferită, cu ingrediente diferite, toate după un concept construit astfel încât toţi copiii să trăiască o experienţă delicioasă pe care să o poată reproduce şi acasă.

Outdoor Games

Atelier destinat grupelor 6-7 ani / 8-10 ani / 11-13 ani.

Jocuri de cunoaștere, de echipă, de strategie, competiții amuzante, situații diverse în care copiii pot explora, experimenta, își pot dezvolta auto-controlul, dar mai ales se vor amuza și își vor face noi prieteni.
La sfârșitul săptămânii, copiii vor fi adevarați “maeștrii ai jocului”, dar nu cele video, ci al celor în aer liber, al jocurilor care aduc, pe lânga bucuria participării și dezvoltarea ingeniozității, a spiritului de echipa, a fair play-ului.
Let’s play!

International Discovery

Câțiva voluntari internaționali vor sosi la București și îi vor ajuta pe copii să descopere culturi de pe tot globul. Astfel, vom crea un mediu favorabil pentru acumularea de cunoștințe de limba engleză dar și informații noi, stimulând imaginația si creativitatea copiilor.