ACTIVITĂȚI

Programul pentru modulele 1, 3, 5, 7

Programul poate fi descărcat și de aici

Programul pentru modulele 2, 4

Programul poate fi descărcat și de aici

Programul pentru modulele 6, 8

Programul poate fi descărcat și de aici

STEaM

Atelier destinat grupelor 6-9 ani / 10-14 ani.

STEaM (Science, Technology, Engineering, Arts & Math) powered by SCOALA IT, Robotica si Programare

În fiecare an, la Caro Summer Camp, atelierele de robotică îi ajută pe copii să învețe programare dar și să controleze roboți educaționali. Anul acesta atelierele de robotică și programare primesc o extindere importantă, participanții urmând a lucra pe proiecte care implică și noțiuni de matematică, inginerie, știință și tehnologie. Lucrăm cu multe materiale dar programăm și roboți, construim și învățăm, ne distrăm și împărtășim informații noi

Dezvoltare personala

Atelier destinat grupelor 6-9 ani / 10-14 ani.

“Copiii merită toată atenția noastră”
Atelierul este menit să dezvolte stima de sine prin recunoașterea calităților proprii, valorificarea lor, dezvoltarea gândirii pozitive, îmbunătățirea imaginii de sine, acceptarea greșelilor și transformarea lor în oportunități de învățare.
Avem în vedere și dezvoltarea calităților conversaționale (ascultare activă, începerea, menținerea și finalizarea unei conversații, tratarea altor persoane cu respect, formule de politețe, iertarea, comunicarea nonverbală și limbajul corporal), dezvoltarea abilităților de socializare (capacitatea de a-și aștepta rândul la activitățile de grup, cum invităm un alt copil la joacă, acceptarea criticilor, oferirea de complimente, dezvoltarea modalităților de reglare emoțională: identificarea și înțelegerea propriilor emoții, dezvoltarea autocontrolului, controlul furiei și al altor emoții negative, relaxarea, gestionarea emoțiilor).

Film

Atelier destinat grupei 12-14 ani

Cu siguranță lumea filmului este fascinantă. De aceea, anul acesta vă propunem un atelier în care participanții vor parcurge toate etapele, de la scenariu până la final-cut.

Astfel, copiii vor realiza un scurtmetraj, după poveștile create chiar de ei, alegând rolul pe care doresc să și-l asume în viitoarea echipă de filmare: actori, regizori sau cameramani.
În urma participării la un astfel de atelier, copiii vor experimenta libertatea de exprimare, vor învăța să-și stăpâneasca emoțiile și să-și depășeasca limitele, scăpând de inhibiții.

Teatru

Atelier destinat grupelor 6-9 / 10-14 ani.

În cadrul atelierului de teatru ne propunem să desfasuram exerciţii relaxante şi amuzante specifice actoriei. Vom aborda teatrul ca formă de artă, vom face exerciţii de improvizaţie şi vom folosi tehnici din teatru pentru a ne putea cunoaşte mai bine şi pentru a ne fi de folos în viaţa de zi cu zi.

Programul urmăreşte dezvoltarea creativităţii, spontaneităţii şi a capacităţii de a face faţă unor situaţii inedite. Cu ajutorul atelierului de teatru, copiii îşi vor dezvolta limbajul şi memoria, îşi vor exprima personalitatea, învăţând să-şi controleze emoţiile.

Aşa cum ştim, la vârsta copilăriei, cei mici sunt autentici, au puterea de a crede iar imaginaţia lor este la cote maxime. Fiecare copil va participa la activităţile de grup atât în calitate de vorbitor, cât şi în calitate de auditor. Copiii vor fi îndemnaţi să realizeze lucrări practice inspirate din lumea poveştilor. Metodele de lucru folosite au ca suport jocul, ludicul – metoda ideală pentru a împărtăşi cunoştinţe copiilor.

Parkour

Atelier destinat grupelor 10-14 ani.

Parkour-ul este o disciplină fizică, inspirată de mișcarea corpului omenesc. Se concentrează pe mișcarea eficientă, neîntreruptă înainte, peste, pe sub, în jurul și prin obstacole (atât naturale cât și artificiale) într-un anume mediu înconjurător.
Practicanții acestei discipline se numesc traceur -i la masculin și traceuse-re la feminin.
Parkour este considerat un sport dar este și o arta a vieții de zi cu zi, care reiese din faptul că nu există competiție, fiecare traceur/traceuse având propriul stilul!

African Drumming

Atelier destinat grupelor 6-9 ani / 10-14 ani.

Drumming-ul este o modalitate excelentă de relaxare, distracție și conectare cu ceilalți. Participanții folosesc o toba de mână, învață să țină ritmul și își dezvoltă abilitățile de improvizație, creativitatea și concentrarea.
Cercetările lui Howard Gardner asupra inteligențelor multiple descriu modul în care oamenii demonstrează abilități și talente diferite în timp ce învață.
Folosirea ritmului și a scandării cântecelor poate crește atenția și interesul copiilor, în timp ce îi motivează să învețe (Howard Gardner, 1985.)

Escalada

Atelier destinat grupelor 6-9 ani / 10-14 ani.

„Antidot” la sedentarismul generaţiilor prezente, sportul oferă o alternativă sănătoasă şi interactivă la timpul petrecut în faţa televizorului sau calculatorului.  Sportul  înseamnă sănătate, educaţie, socializare şi relaxare. Pentru acest curs am construit un panou de escaladă, unde copiii învață să-și înfrunte propriile temeri, să depășească bariere mentale, fizice și emoționale,  să treacă peste limitarile auto-impuse.

Funny Circus

Atelier destinat grupelor 6-9 ani / 10-14 ani.

În cadrul acestui atelier, dorim să motivăm copiii să facă mișcare, îmbinând arta circului cu elemente de educație fizică. Toate aceste activități au ca scop formarea și dezvoltarea deprinderilor motrice, a dexterității, a îndemânării și a simțului echilibrului.
Copiii au șansa de a învăța să jongleze, să stăpânească cercuri de hula hoop și să execute mișcari de echilibristică într-o atmonsferă plăcuta și relaxantă.

Art & Craft

Atelier destinat grupelor 6-9 ani / 10-14 ani.

La atelierele de creație urmărim dezvoltarea inteligenței emoționale și imaginaţia. Obiectivele acestui atelier sunt stimularea creativității prin învățarea noțiunilor plastice, potențarea imaginației prin abordarea diferitelor teme artistice și nu în ultimul rând, dezvoltarea simţului artistic. Tot aici, povestim prin imagini colorate gânduri şi sentimenteiar curiozitatea de a descoperi modalităţi şi tehnici noi de lucru nu ne părăseşte niciodată.

Tir cu arcul

Atelier destinat grupelor 6-9 ani / 10-14 ani.

Tirul cu arcul este una din formele de agreement care îmbină disciplina sportivă cu plăcerea tirului în sine. Este o activitate care stimulează concentrarea si atenția copiilor.

Fiecare sesiunea de tragere începe cu explicarea măsurilor de siguranță precum si cu explicarea regulilor de tragere. Un instructor va fi prezent mereu pentru a ajuta si a explica pas cu pas ce trebuie făcut pentru a îmbunătăți eficiența de tragere.

Șah

Atelier destinat grupelor 6-9 ani / 10-14 ani.

Cum ar fi să descoperim jocul de șah din interior, pășind cu atenție pe câmpuri albe și negre? Obiectivul principal al atelierului de dezvoltare personală prin şah este valorificarea potențialului creativ al copiilor prin activități menite să stimuleze spiritul ludic al acestora precum: jocuri de rol, exerciții de comunicare, desen, povești.

Suportul creativ al întâlnirilor este menit să faciliteze conștientizarea unor teme precum: motivația, voința, încrederea, empatia, comunicarea, atenția. Se urmărește conturarea unei atmosfere calde care să favorizeze comunicarea onestă și deschisă. Copiii pot adresa întrebări și pot propune teme de discuție în funcție de interesele lor. Vor fi stabilite teme pentru fiecare întâlnire, încurajându-se în primul rând exprimarea liberă a celor implicați.

Cooking

Atelier destinat grupelor 6-9 ani / 10-14 ani.

Atelierul de Cooking încurajează copiii să descopere arta culinară şi un stil de viaţă sănătos, să experimenteze gusturi, ingrediente şi arome noi. Aici, spunem poveşti despre bucuria gustului, extazul papilelor şi exaltarea simţurilor. Alături de un chef pasionat, cei mici vor învăţa despre legume şi fructe şi vor deprinde tehnici pentru o alimentaţie benefică pentru corp şi minte.

Cursurile vor avea loc în bucătăria tradiţională dar şi în aer liber, într-un spaţiu neconvenţional, în mijlocul naturii. Fiecare atelier va avea o tematică diferită, cu ingrediente diferite, toate după un concept construit astfel încât toţi copiii să trăiască o experienţă delicioasă pe care să o poată reproduce şi acasă.

Outdoor Games

Atelier destinat grupelor 6-9 ani / 10-14 ani.

Jocuri de cunoaștere, de echipă, de strategie, competiții amuzante, situații diverse în care copiii pot explora, experimenta, își pot dezvolta auto-controlul, dar mai ales se vor amuza și își vor face noi prieteni.
La sfârșitul săptămânii, copiii vor fi adevarați “maeștrii ai jocului”, dar nu cele video, ci al celor în aer liber, al jocurilor care aduc, pe lânga bucuria participării și dezvoltarea ingeniozității, a spiritului de echipa, a fair play-ului.
Let’s play!

Yoga Kids

Atelier destinat grupelor 6-9 / 10-14 ani.


Clasa de yoga pentru copii înseamnă o lume în care copiii se bucură de povești, fac
mișcare, se autodescoperă prin joacă și se relaxează prin meditații și tehnici de respirație create special pentru ei.
Toți cei care vor să se bucure de o clasă energică, vie, plină de creativitate și mindfulness, sunt invitați să zboare pe covorul magic de yoga și să se transforme în tot felul de animăluțe, obiecte, fenomene ale naturii și alte personaje inedite.
Joaca începe pe saltea, unde învățăm și tehnici de respirație menite să ne ajute să
gestionăm mai bine emoțiile, facem posturi care să ne conecteze la corp, iar la final ne relaxăm și zburăm cu imaginația în locuri minunate.