ACTIVITĂȚI

STEaM

Atelier destinat grupelor 6-8 ani / 9-12 ani.

STEaM (Science, Technology, Engineering, Arts & Math) powered by SCOALA IT, Robotica si Programare

În fiecare an, la Caro Summer Camp, atelierele de robotică îi ajută pe copii să învețe programare dar și să controleze roboți educaționali. Anul acesta atelierele de robotică și programare primesc o extindere importantă, participanții urmând a lucra pe proiecte care implică și noțiuni de matematică, inginerie, știință și tehnologie. Lucrăm cu multe materiale dar programăm și roboți, construim și învățăm, ne distrăm și împărtășim informații noi

Habla Espanol - Workshop de inițiere în limba spaniolă, susținut de Institutul CERVANTES

Atelier destinat grupelor 6-8 ani / 9-12 ani.

Institutul Cervantes oferă patru ateliere de lucru de o săptămână:

 

– Atelier de fotografie  – modul I

– Atelier de gătit (fără foc) – modul III

– Atelier de teatru – modul V

– Atelier de art&craft – modul VII

Atelierele se desfășoară în principal în limba spaniolă, urmând metodologia
de învățare integrată a conținutului și a limbilor străine, așa că sunt
concepute pentru a primi copii de diferite niveluri.

Dezvoltare personala

Atelier destinat grupelor 6-8 ani / 9-12 ani.

“Copiii merită toată atenția noastră”
Atelierul este menit să dezvolte stima de sine prin recunoașterea calităților proprii, valorificarea lor, dezvoltarea gândirii pozitive, îmbunătățirea imaginii de sine, acceptarea greșelilor și transformarea lor în oportunități de învățare.
Avem în vedere și dezvoltarea calităților conversaționale (ascultare activă, începerea, menținerea și finalizarea unei conversații, tratarea altor persoane cu respect, formule de politețe, iertarea, comunicarea nonverbală și limbajul corporal), dezvoltarea abilităților de socializare (capacitatea de a-și aștepta rândul la activitățile de grup, cum invităm un alt copil la joacă, acceptarea criticilor, oferirea de complimente, dezvoltarea modalităților de reglare emoțională: identificarea și înțelegerea propriilor emoții, dezvoltarea autocontrolului, controlul furiei și al altor emoții negative, relaxarea, gestionarea emoțiilor).

Film

Atelier destinat grupei 9-12 ani

Cu siguranță lumea filmului este fascinantă. De aceea, anul acesta vă propunem un atelier în care participanții vor parcurge toate etapele, de la scenariu până la final-cut.

Astfel, copiii vor realiza un scurtmetraj, după poveștile create chiar de ei, alegând rolul pe care doresc să și-l asume în viitoarea echipă de filmare: actori, regizori sau cameramani.
În urma participării la un astfel de atelier, copiii vor experimenta libertatea de exprimare, vor învăța să-și stăpâneasca emoțiile și să-și depășeasca limitele, scăpând de inhibiții.

Teatru

Atelier destinat grupelor 6-8 / 9-12 ani.

În cadrul atelierului de teatru ne propunem să desfasuram exerciţii relaxante şi amuzante specifice actoriei. Vom aborda teatrul ca formă de artă, vom face exerciţii de improvizaţie şi vom folosi tehnici din teatru pentru a ne putea cunoaşte mai bine şi pentru a ne fi de folos în viaţa de zi cu zi.

Programul urmăreşte dezvoltarea creativităţii, spontaneităţii şi a capacităţii de a face faţă unor situaţii inedite. Cu ajutorul atelierului de teatru, copiii îşi vor dezvolta limbajul şi memoria, îşi vor exprima personalitatea, învăţând să-şi controleze emoţiile.

Aşa cum ştim, la vârsta copilăriei, cei mici sunt autentici, au puterea de a crede iar imaginaţia lor este la cote maxime. Fiecare copil va participa la activităţile de grup atât în calitate de vorbitor, cât şi în calitate de auditor. Copiii vor fi îndemnaţi să realizeze lucrări practice inspirate din lumea poveştilor. Metodele de lucru folosite au ca suport jocul, ludicul – metoda ideală pentru a împărtăşi cunoştinţe copiilor.

Inot

Atelier destinat grupelor 6-8 / 9-12 ani.

Inotul stimuleaza dezvoltarea unui corp armonios, unei minti echilibrate, stimuleaza ambitia si aduce disciplina. Cursurile noastre contribuie la dezvoltarea functiilor cognitive, a atentiei si nu in ultimul rand la cresterea increderii de sine.

                Orele de inot se vor desfasura la World Class, in incinta Hotelului Caro. World Class defineste standardele de excelenta in domeniul sportului si relaxarii, punand la dispozitia celor mici o piscina acoperita si o zona de relaxare pe terasa exterioara.

                Dorim ca orele de sport sa fie un motiv de bucurie pentru copii si un ajutor real in viata.

Creative board gaming

Jocurile pe care le propunem în acest atelier sunt cele clasice, cu tablă, piese și diverse imagini interesante.  

Cei mici:
  * vor fi îndrumati în a înțelege regulile jocurilor
  * își vor dezvolta gândirea, capacitatea de concentrare, imaginația, memoria, comunicarea, viziunea în spațiu, dexteritatea, spiritul de echipă și de fair play
  * vor deveni mai încrezatori în forțele proprii
  * se vor distra de minune
  * vor învăta lucruri noi
  * își vor descoperi și testa limitele
  * vor lucra în echipă
  * vor socializa între ei, departe de dispozitive electronice

Dream Management

Atelier destinat grupelor 6-8 ani / 9-12 ani.

Cu multă pasiune și dăruire, Dorina Opran – specialist în educație și Dream Manager – însoțește copiii în găsirea și realizarea visurilor mari, mijlocii și mici. Este de părere că tânăra generație are nevoie să crească cu sentimentul și convingerea că tot ce își propun este posibil, dacă au un plan în această direcție și un mentor, Dream Manager în acest caz, care să le ghideze parcursul.

În atelierul propus, Dorina îi va împrieteni pe copii cu visurilor și aspirațiile lor.

Tir cu arcul

Atelier destinat grupelor 6-8 ani / 9-12 ani.

Tirul cu arcul este una din formele de agreement care îmbină disciplina sportivă cu plăcerea tirului în sine. Este o activitate care stimulează concentrarea si atenția copiilor.

Fiecare sesiunea de tragere începe cu explicarea măsurilor de siguranță precum si cu explicarea regulilor de tragere. Un instructor va fi prezent mereu pentru a ajuta si a explica pas cu pas ce trebuie făcut pentru a îmbunătăți eficiența de tragere.

Șah

Atelier destinat grupelor 6-8 ani.

Cum ar fi să descoperim jocul de șah din interior, pășind cu atenție pe câmpuri albe și negre? Obiectivul principal al atelierului de dezvoltare personală prin şah este valorificarea potențialului creativ al copiilor prin activități menite să stimuleze spiritul ludic al acestora precum: jocuri de rol, exerciții de comunicare, desen, povești.

Suportul creativ al întâlnirilor este menit să faciliteze conștientizarea unor teme precum: motivația, voința, încrederea, empatia, comunicarea, atenția. Se urmărește conturarea unei atmosfere calde care să favorizeze comunicarea onestă și deschisă. Copiii pot adresa întrebări și pot propune teme de discuție în funcție de interesele lor. Vor fi stabilite teme pentru fiecare întâlnire, încurajându-se în primul rând exprimarea liberă a celor implicați.

Dream Catcher

Atelier destinat grupelor 6-8 ani / 9-12 ani.

Copiii iubesc magia, joaca, creativitatea și sunt motivați și atinși de povești cu sens. Atelierul de creat dream-catchere le aduce pe toate împreună, copiii fiind invitați să creeze cu mânuțele lor un obiect simbolic care poartă o poveste.

Povestea prinzătoarelor de vise vine din cultura indienilor americani, un popor înțelept și conectat cu natura. Ei au învățat să facă un obiect care să îi ajute să filtreze visele înfricoșătoare de cele frumoase. În pânza lui, dream catcherul prinde și dizolvă fricile, cu ajutorul iubirii și al conexiunii cu elementele naturii și cu toate ființele vii.

La acest atelier copiii vor crea propriul prinzător de vise, după bunul plac, și vor aduce acasă cu ei această poveste. Își vor dezvolta astfel dexteritatea, simțul estetic, răbdarea, creativitatea și imaginația!

 

Outdoor Games

Atelier destinat grupelor 6-8 ani / 9-12 ani.

Jocuri de cunoaștere, de echipă, de strategie, competiții amuzante, situații diverse în care copiii pot explora, experimenta, își pot dezvolta auto-controlul, dar mai ales se vor amuza și își vor face noi prieteni.
La sfârșitul săptămânii, copiii vor fi adevarați “maeștrii ai jocului”, dar nu cele video, ci al celor în aer liber, al jocurilor care aduc, pe lânga bucuria participării și dezvoltarea ingeniozității, a spiritului de echipa, a fair play-ului.
Let’s play!