ECHIPA

Cristian Lacraru

Coordonator Atelier Robotica

Pe Cristian îl puteți asculta în fiecare săptămână, la radio Itsy Bitsy (emisiunea Family Tech, cu Cristian Lăcraru), unde de peste 10 ani stă de vorbă cu părinții și cu copiii despre tehnologie.
Cristian a înființat primele cursuri specializate de IT în gradiniță, prin programul Gradinița IT-2009. A urmat Școala IT, iar acum este președintele Asociație pentru Tehnologie în Educație, locul unde dezvoltă idei noi pentru profesori și elevi, cel mai important proiect de cercetare la acest moment fiind robotul educațional Mirai, www.mirai.ro

Anita Valentina Danciulescu

Coordonator atelier “Dezvoltare personala”

• PSIHOLOG CLINICIAN • CONSILIER ÎN TERAPIE EXPERIENȚIAL UNIFICATOARE ȘI DEZVOLTARE PERSONALĂ Studentă anul III încadrul Școlii Doctorale a Facultății de Psihologie și Științele Educației, absolventă a două programe masterale cu 7 ani de experiență în voluntariat pentru diferite instituții psihologice: Asociația Studenților la Psihologie și Științele Educației, Spitalul de Psihiatrie Săpunari, penitenciarul Rahova, penitenciarul Colibași, grădinițe private și de stat, cabinet psihologic, ONG-uri. Patru ani experiență în lucrul cu copii cu autism și copii tipici în grădinițe private, patru ani de experiență în dezvoltare personală cu adolescenți, patru ani experiență în evaluare clinică și consiliere a copiilor și adolescenților cu dificultăți comportamentale și emoționale.

Ioana Mocanu

Coordonator atelier “Creative Board Gaming”
Antreprenor, mamă, pasionată de joc și joacă, Ioana are o experiență de 11 ani in lucrul cu copiii de toate vârstele. În 2013 a înființat Creative Board Gaming și, de atunci, organizează zilnic activități de socializare cu jocuri de masă, atât pentru copii cât și pentru adulți. O găsim prin școli, Aftershools, tabere, companii și Pub-uri din București, cu jocuri ce dezvoltă imaginația, gândirea strategică, spiritul de echipă, capacitatea de negociere și atenția la detalii.
 
Absolventă de Stiinte Politice, Ioana are drept misiune să păstreze joaca autentică în sufletele noastre indiferent de vârstă, meserie, statut sau locul de proveniență. În timpul liber practica cu bucurie și dansul latino, cititul și basketul.

Ștefan Constantin

Coordonator atelier Film

Ștefan Constantinescu este regizor, scenarist și pictor. Absolvent al Institutului de arte Plastice “Nicolae Tonitza” (promoţia 1996), Ștefan pleacă și se stabilește în Suedia, unde îşi susţine masteratul la Royal Institute of Art din Stockholm.
Este cunoscut pentru filmul său scurt Troleibuzul 92 care a fost prezentat la Bienala de Artă de la Veneția din 2009, al documentarului Dacia, dragostea mea, precum și autorul cărţii pop-up Epoca de Aur pentru copii. Anul acesta a terminat primul lung-metraj “Om-Câine”.

Cristina Pircalabu

Coordonator curs de teatru

Cristina Pircalabu este absolventă a Facultăţii de Teatru şi Film – secţia actori. În prezent frecventează cursurile Facultăţii de Psihologie şi urmează un Master în Comunicare şi Publicitate.

A participat la mai multe Festivaluri de Teatru:
– Participare Gala Hop – gala tânărului actor 2007, 2008;
– Festivalul Studenţesc de teatru Artfest – Timişoara – 2003;
– Festivalul Studenţesc de teatru – Craiova – 2002;
– Festivalul de teatru francofon – Dimanche – Craiova – 2003;
– Festivalul internaţional de teatru – Sinaia-2002;
– Participare cursuri prezentate de regizorul Silviu Purcarete;
– Atelier de mişcare şi dans condus de Florin Fieroiu – Mangalia 2007;
– Proiect în lucru – « Nascendo »-Alina Nelega – regia Anca Colteanu;
– Participare workshop David Esrig – Teatrul Metropolis 2007;

Are o experienţă vastă în lucrul cu copiii, din 2008 susţinând cursuri de artă dramatică şi limba engleză în diferite şcolii şi grădiniţe

Anca Cernea

Coordonator curs de teatru

Anca Cernea este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” în 2005 şi Liceul Pedagogic în 2001.

În prezent lucrează ca scenograf şi producător de teatru, având în portofoliu peste 30 de spectacole, realizate la diverse teatre (“Amadeus”- Opera Naţională Bucureşti, “Edmond”-Teatrul de Comedie Bucureşti, “Cabinierul-“TeatrulNottara” Bucureşti, “Hamlet”-Teatrul Imeras Atena, “Butoiul cu praf şi pulbere”-Teatrul din Baia Mare, “Deformaţii”-Teatrul Luni de la Green Hours Bucureşti, “Don Juan”-Teatrul Godot Bucureşti etc).

Are o experienţă de 9 ani în învăţământul vocaţional; a lucrat ca profesor de pictură, istoria costumului, scenografie, design vestimentar, actorie, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Conduce trupa de teatru a şcolii “ItaWegman”.

Dorina Opran

Dream Management

Dorina Opran este dublă licențiată în științele educației
(Universitatea din Bucureşti şi Via University College din
Danemarca), masterandă în „Învățare, inovare și coaching în
educație” la facultatea de Psihologie și Științele Educației din București, profesor în învățământul primar și Dream Manager în
supervizare, la Şcoala de Dream Management, fondată şi condusă de Mirela Oprea.

Dorina a contribuit la dezvoltarea şi testarea unor instrumente de Dream Management (ex. Fişa de lucru „Fii COPIL cu visul tău!” ) și face parte dintr-un grup de lucru care elaborează opționalul de Dream Management la nivel național.

Dorina s-a împrietenit cu educația outdoor în Danemarca, făcând practică educațională in timpul facultății și volutariat la Cercetașii României. Astfel, promovează învățarea în natură, împreună cu ceilalți. În activitățile propuse sunt vizate competențelor intra – personale, inter – personale și fizice, stimulând aventura și starea de bine în procesul de învățare.

Mark Oostendrop

Coordonator African Drumming

Mark Oostendorp este maestru percuționist ale cărui mâini spun povești la fiecare bătaie de djembe (tobă în formă de pocal, acoperită cu piele de animal – de capră, de cele mai multe ori – și la care se cântă cu „mâinile goale”). Originar din Africa de Sud, trăiește și muncește în România de 17 ani. În  2009 a înființat Ikhaya Drum, un ONG care promovează cultura africană prin atelierele de African – Drumming, organizate atât pentru copii cât și pentru adulți. 

Matei Alexandru

Coordonator tir cu arcul

Alexandru Matei este profesor de istorie și antrenor de tir cu arcul, demonstrând că relația dintre cele două este una indisolubilă. Posedând un ochi critic pentru tehnica de tragere și o pasiune profundă pentru istoria arcului, Alexandru este antrenorul perfect, atât pentru începători, cât și pentru arcașii avansați.

Jocul Celor 3 Cai – Scoala De Sah

scoala de sah

Școala de șah „Jocul Celor 3 Cai” a fost înființată în aprilie 2008, colaborând strans cu Federația Română de Șah.
Obiectivele școlii:
1. Promovarea șahului în rândul copiilor, juniorilor, seniorilor.
2. Asigurarea unor condiții optime de inițiere, pregătire și perfecționare a jucătorilor de șah.
3. Încurajarea noilor talente și direcționarea acestora spre obținerea performanței.
4. Organizarea de turnee menite să ofere posibilitatea de afirmare noilor jucători ai școlii de șah.

Victor Surdu

Coordonator sah

Victor Surdu este Fondator al Comunității Șahiste Transnaționale „Copiii au cuvântul”, constituită în anul 2011. Pasiunea pentru sportul minții l-a determinat pe Victor Surdu să înființeze prima școală de șah din România – „Jocul Celor 3 Cai”. Fost jucător de performanţă, el și-a propus să aducă un suflu nou în șah, lansând un manual de șah pentru copii.